25 slimme tips om goedkoper boodschappen te doen

25 tips om slim goedkoper boodschappen te doen

Tips voor goedkoop boodschappen doen

Heb je ook gemerkt dat boodschappen tegenwoordig behoorlijk duur zijn? Waarschijnlijk helaas wel. De kosten rijzen de pan uit! Hieronder vind je daarom een arsenaal aan slimme tips om geld te besparen op je boodschappen! Want, goedkoop boodschappen doen kan echt nog wel als je de slimme tips en trucs weet. Lees je mee?

 

25 slimme tips voor goedkopere boodschappen:

Goedkoop boodschappen doen online of in een fysieke winkel kan gelukkig nog steeds. Maar je moet wel de trucs kennen en misschien meer tijd ervoor nemen om te kijken waar de boodschappen het goedkoopst zijn. Toch levert het vaak tientallen euro’s per maand op als je slim inkoopt. Bekijk daarom de onderstaande 25 tips en doe er letterlijk en figuurlijk je voordeel mee!

 1. Maak een boodschappenlijstje: door een lijstje te maken voordat je naar de winkel gaat, voorkom je impulsieve aankopen en onnodige uitgaven.
 2. Koop seizoensgroenten en -fruit: deze zijn vaak goedkoper en verser dan buiten het seizoen.
 3. Vergelijk prijzen: neem de tijd om prijzen te vergelijken bij verschillende supermarkten. Je zult versteld staan van het prijsverschil!
 4. Maak gebruik van kortingsacties: houd folders en online aanbiedingen in de gaten voor extra besparingen.
 5. Koop in bulk: als je producten kunt kopen met een langere houdbaarheid, zoals toiletpapier of rijst, doe dit dan in bulk. Het is meestal voordeliger.
 6. Plan je maaltijden: door vooruit te plannen wat je gaat eten, kun je gerichter inkopen doen en voorkom je dat je impulsief eten bestelt of koopt.
 7. Gebruik merkloze producten: vaak zijn huismerken net zo goed als merkproducten, maar een stuk goedkoper.
 8. Maak je eigen maaltijden en snacks: kook zelf in plaats van kant-en-klare maaltijden te kopen. Het is niet alleen goedkoper, maar ook gezonder.
 9. Doe geen boodschappen op een lege maag: anders loop je het risico dat je meer koopt dan je eigenlijk nodig hebt.
 10. Maak gebruik van kortingsapps: installeer apps op je telefoon waarmee je speciale aanbiedingen en kortingen kunt vinden.
 11. Beperk het aantal bezoekjes aan de supermarkt: hoe vaker je naar de supermarkt gaat, hoe meer je geneigd bent om extra producten te kopen.
 12. Kijk naar de onderste schappen: duurdere producten worden vaak op ooghoogte geplaatst, terwijl de goedkopere alternatieven zich op de onderste schappen bevinden.
 13. Maak je eigen schoonmaakproducten: met eenvoudige ingrediënten zoals azijn, baking soda en citroensap kun je effectieve en goedkope schoonmaakmiddelen maken.
 14. Doe mee aan een groente- of fruitabonnement: je krijgt dan wekelijks verse producten tegen een voordelige prijs, rechtstreeks van de boer.
 15. Maak een voorraadkast: houd een voorraadkast bij waarin je basisproducten zoals rijst, pasta, ingeblikte goederen en kruiden bewaart. Op die manier kun je profiteren van aanbiedingen en hoef je niet steeds naar de winkel te rennen. Lees nog meer tips voor meer duurzaamheid in de keuken.
 16. Gebruik restjes creatief: wees inventief met overgebleven ingrediënten en maak er heerlijke gerechten van. Zo verspil je minder voedsel en bespaar je geld.
 17. Neem je eigen boodschappentassen mee: hiermee voorkom je de kosten van plastic of papieren tassen bij de kassa.
 18. Probeer eens een goedkopere supermarkt: niet alle supermarkten hebben dezelfde prijzen, dus het loont om verschillende winkels te verkennen en te ontdekken waar je het meeste waar voor je geld krijgt.
 19. Kweek je eigen kruiden en groenten: zelfs als je geen groene vingers hebt, kun je gemakkelijk enkele kruiden of groenten in potten laten groeien. Het is niet alleen leuk, maar het bespaart ook geld op de lange termijn.
 20. Beperk de aankoop van voorverpakte snacks: deze zijn vaak duurder dan zelfgemaakte snacks en minder gezond. Maak in plaats daarvan je eigen gezonde snacks, zoals zelfgemaakte energierepen of gesneden groenten. Bijvoorbeeld vegan eten kan ook schelen in de kosten, omdat je geen duur vlees koopt.
 21. Maak gebruik van loyalty-programma’s: meld je aan voor de klantenkaarten of loyalty-programma’s van supermarkten om te profiteren van exclusieve kortingen en aanbiedingen.
 22. Beperk frisdrank en alcoholische dranken: deze dranken kunnen behoorlijk prijzig zijn. Door ze te beperken of zelfs helemaal te vermijden, kun je veel geld besparen.
 23. Controleer de houdbaarheidsdata: zorg ervoor dat je producten koopt met een langere houdbaarheidsdatum, zodat je minder voedsel hoeft weg te gooien.
 24. Maak een maaltijdplan op basis van aanbiedingen: blader door de wekelijkse aanbiedingen en plan je maaltijden rond de goedkopere ingrediënten die beschikbaar zijn.
 25. Vraag om korting bij de marktkraam: op de markt kun je soms om een beetje korting vragen, vooral aan het einde van de dag. Het kan de moeite waard zijn om het te proberen!

 

tips goedkoop boodschappen doen

 

Extra tip!

In het buitenland kun je vaak ook goedkoper boodschappen doen! Bijvoorbeeld goedkoop boodschappen doen België of goedkoop boodschappen doen Duitsland. Supermarkten als de Aldi, Lidl, Norma of een drogist als DM drogist kan soms behoorlijk schelen in de kosten.

 

Tip: bekijk ook 10 handige tips om te sparen!

 

Goedkoop boodschappen doen kan echt

Dit waren 25 handige tips om jou te helpen besparen op je boodschappen. Met deze slimme strategieën kun je niet alleen geld besparen, maar ook bewuster en efficiënter winkelen. Dus ga ervoor en laat die koopjes binnenstromen! Wees slim, wees zuinig en geniet van het plezier van slim boodschappen doen. Voordat je het weet, heb je een volle koelkast en een gevulde portemonnee.