12 tips hoe jij calorieën kunt verbranden zonder te sporten

12 tips hoe jij calorieën kunt verbranden zonder te sporten

Calorieën verbranden kan ook op een leuke manier

Ben je op zoek naar manieren om calorieën te verbranden zonder jezelf uit te putten in de sportschool? Daar zijn zeker manieren voor! Daarom vind je hieronder 12 tips hoe je ook op andere manieren lekker wat calorieën kunt verbranden!

 

Wat zijn calorieën?

Voordat we naar de tips gaan, even een kort zijsprongetje naar wat calorieën zijn. Je kunt het zien als een maateenheid voor energie. Ze zitten in voedsel en drankjes en geven ons de energie die we nodig hebben om te functioneren. Als je meer calorieën eet dan je verbrandt, kun je aankomen. Als je er minder eet, kun je afvallen.

 

12 tips om calorieën te verbranden zonder te sporten

Wil je graag wat afvallen, maar niet altijd in je sportkleren je in het zweet werken? Calorieën verbranden kan ook op andere manieren die vaak ook veel leuker zijn om te doen. Dit zijn 12 leuke ideeën:

 1. Dansen: Zet je favoriete muziek op en dans door de kamer. Dansen is een geweldige manier om plezier te hebben en je verbrandt er de ene na de andere calorie mee.
 2. Winkelen: Winkelen kan een verrassend actieve bezigheid zijn. Als je door de winkelstraten slentert en urenlang aan het shoppen bent, verbrand je meer calorieën dan je zou denken. Zorg er wel voor dat je comfortabele schoenen draagt!
 3. Lachen: Lachen is een geweldige manier om calorieën te verbranden en stress te verminderen. Kijk een komediefilm, ga naar een stand-up comedyshow of spendeer tijd met grappige vrienden. Een goede lachbui traint je buikspieren en laat je de ene calorie na de andere calorie verbranden zonder enige inspanning.
 4. Tuinieren: Het verzorgen van planten en bloemen kan verrassend intensief zijn. Het schoffelen, graven en planten is een goede manier om in beweging te blijven.
 5. Wandelingen in de natuur: Maak een wandeling in de natuur. Het verkennen van bossen, parken en paden kan een fijne manier zijn om calorieën te verbranden. Wandel in je eentje, met je partner, met je kind, je hond of een vriend(in).
 6. Huis schoonmaken: Als je je huis grondig schoonmaakt, verbrand je de ene na de andere calorie. Plus, je hebt een opgeruimd huis als beloning!
 7. Fietsen naar het werk: Als het mogelijk is, stap dan op de fiets om naar je werk te gaan. Dit is een effectieve manier om calorieën te verbranden terwijl je je dagelijkse routine volgt.
 8. Traplopen: Neem altijd de trap in plaats van de lift. Traplopen is een geweldige oefening voor je benen en je hart.
 9. Hoelahoepen: Ja, hoelahoepen is niet alleen voor kinderen! Het is een leuke en effectieve manier om je taille te trainen en elke calorie die verbrandt wordt is mooi meegenomen.
 10. Watergevechten: Op een warme zomerdag kun je calorieën verbranden door een uitbundig watergevecht te houden met vrienden of familie.
 11. Stand-up vergaderingen: Als je de mogelijkheid hebt op het werk, organiseer dan staande vergaderingen. Staand vergaderen verbrandt meer calorieën dan zitten.
 12. Spelletjes spelen: Geniet van gezelschapsspelletjes of actieve videospelletjes zoals Wii Fit. Deze zorgen voor plezier en beweging.

 

Elke calorie die je verbrandt is mooi meegenomen

Calorieën verbranden zonder traditioneel te sporten kan leuk en fijn zijn. Of je nu danst op je favoriete muziek, lachbuien de vrije loop laat, of geniet van een wandeling in de natuur, er zijn talloze manieren om actief te blijven zonder de sportschool te hoeven betreden. Denk er wat bewuster over na hoe je een calorietje extra kunt verbranden zonder dat je daarvoor naar de sportschool hoeft te gaan. Ook het oppakken van een actieve hobby kan bijvoorbeeld al helpen.

Dus, vergeet het idee dat calorieverbranding saai of tijdrovend moet zijn. Ga activiteiten kiezen die je leuk vindt en die je kunt inpassen in je dagelijkse leven. Hopelijk heeft dit blogartikel jou geïnspireerd!