Afvallen na je vakantie 7 handige tips

Afvallen na je vakantie: 7 handige tips!

Sta voor stap jouw vakantiekilo’s kwijtraken

Afvallen na je vakantie, veel vrouwen willen er vaak niet aan denken. Ben je net terug van een geweldige vakantie, maar voel je je een beetje ongemakkelijk door die extra vakantie kilo’s die je hebt meegebracht? Maak je geen zorgen, jouw extra gewicht kun je echt wel weer krijtraken! In dit blogartikel krijg je 7 eenvoudige en effectieve tips om je te helpen die vakantiekilo’s vaarwel te zeggen en je weer op je best te voelen. Ben je er klaar voor?

 

7 tips hoe je kunt afvallen na je vakantie

Het liefst wil je dat je niet aankomt tijdens je vakantie. Maar ja, vaak gebeurt dat toch. Ben je 5 kilo aangekomen in 2 weken vakantie? Of 2 kilo in 1 week? Probeer afvallen na de vakantie zo te doen dat je er niet vreselijk tegenop gaat zien. Dat is namelijk zonde, want je wilt toch wel gewoon lekker blijven nagenieten van je vakantie? Nagenieten en alvast wat vakantiekilo’s afvallen kan ook hand in hand samen gaan. Daarom de onderstaande 7 tips:

 

Tip 1: Begin met hydrateren

Start met voldoende water drinken. Na een vakantie kun je vaak uitgedroogd zijn, dus zorg ervoor dat je genoeg water drinkt om je lichaam te hydrateren. Water helpt ook bij het verminderen van hongergevoelens en kan je stofwisseling stimuleren.

 

Tip 2: Keer terug naar een gezond eetpatroon

Waarschijnlijk heb je tijdens je vakantie genoten van heerlijke maaltijden en lekkernijen. Maar nu is het tijd om terug te keren naar een gezond eetpatroon. Focus op voedzame maaltijden met veel groenten, fruit, magere eiwitten en volle granen. Probeer ook bewerkte voedingsmiddelen en suikerrijke snacks te vermijden.

 

Tip 3: Plan je maaltijden en snacks

Een goede manier om op het goede spoor te blijven, is door je maaltijden en snacks vooraf te plannen. Maak een boodschappenlijstje en zorg ervoor dat je gezonde opties bij de hand hebt. Door vooruit te plannen, vermijd je impulsieve eetbuien en maak je bewuste keuzes. Volg bijvoorbeeld een tijdje het koolhydraatarme dieet, daarmee vliegen de kilo’s er vaak af!

 

hoe kun je makkelijk en snel afvallen na je vakantie

 

Tip 4: Verhoog je fysieke activiteit

Na de vakantie is het tijd om weer in beweging te komen. Kies een vorm van lichaamsbeweging die je leuk vindt, of het nu gaat om wandelen, fietsen, dansen of fitnessen. Probeer dagelijks minstens 30 minuten te bewegen. Het zal niet alleen helpen bij het verbranden van calorieën, maar ook je stemming verbeteren.

 

Tip 5: Beperk alcohol en frisdranken

Tijdens de vakantie is het verleidelijk om te genieten van alcoholische dranken en frisdranken. Maar deze dranken bevatten vaak veel calorieën en toegevoegde suikers. Beperk je alcoholinname en kies in plaats daarvan voor water, ongezoete thee of light frisdranken.

 

Tip 6: Wees geduldig en realistisch

Het is belangrijk om geduldig en realistisch te zijn bij het afvallen na je vakantie. Verwacht geen wonderen in één nacht. Geef jezelf de tijd om geleidelijk gewicht te verliezen op een gezonde en duurzame manier. Wees ook niet te streng voor jezelf en beloon jezelf voor je inspanningen. Probeer ook stress te verminderen, want dat zal het afvallen alleen maar in de weg zitten.

 

Tip 7: Zoek steun en motivatie

Afvallen na de vakantie kan soms een uitdaging zijn, dus zoek steun en motivatie in je omgeving. Praat met vrienden, familie of sluit je aan bij bijvoorbeeld een Facebook groep met gelijkgestemde mensen die ook bezig zijn met afvallen. Samen sta je sterker en kun je elkaar aanmoedigen om door te gaan. Of ga een afslankcursus volgen, er zijn er genoeg!

 

Afvallen na je vakantie gaat lukken

Je hebt nu een aantal handige tips gekregen om die vakantiekilo’s kwijt te raken en je weer slanker te voelen. Door deze eenvoudige tips te volgen en een gezonde levensstijl na te streven, kun je jouw gewichtsverliesdoelen bereiken. Wees geduldig en accepteer jezelf zoals je bent. Ga het afvallen niet overhaasten, want dat zorgt vaak alleen maar voor frustraties en tegenvallende resultaten met afvallen.