5 tips om sneller bruine benen te krijgen

5 tips om super snel bruine benen te krijgen!

Hoe krijg ik mijn benen snel bruin?

Een vaak gestelde vraag is hoe je je benen snel bruin krijgt. Baal jij ook zo van je witte benen en wil je liever bruine benen? Zodat, als je in de lente of zomer een rokje of shortje aantrekt of rondloopt in badkleding, je bruinere benen hebt? Het is tijd om afscheid te nemen van die bleke benen en hallo te zeggen tegen een mooie, natuurlijke bruine tint. Als je tot de club behoort van vrouwen die balen van hun witte benen, ben je hier aan het juiste adres. Hoe benen bruinen zonder zon? En hoe krijg ik sneller bruine benen? Dat lees je hieronder. In dit blogartikel krijg je namelijk 5 tips om jou te helpen sneller bruine benen te krijgen.

 

5 tips om snel bruine benen te hebben

 

Tip 1: Zonneschijn is je vriend

Niets werkt beter dan de gouden stralen van de zon om je benen een mooie bruine kleur te geven. Plan wat tijd buiten en geniet van de zonnestralen op een veilige manier. Vergeet niet om jezelf in te smeren met een zonnebrandcrème met een geschikte SPF om je huid te beschermen tegen schadelijke UV-stralen. Zo maak je de kans kleiner op huidkanker door de zon.

 

Tip 2: Maak een wandeling op het strand

Wat is er beter dan een wandeling langs de kustlijn met je voeten in het zand? Het strand is de perfecte plek om te werken aan die bruine benen. Het zand reflecteert de zonnestralen, waardoor je benen extra worden verwend met die prachtige kleur. Dus trommel je vriendinnen op en maak een gezellige strandwandeling! Smeer ook hier eerst je benen weer even goed in met een goede zonnebrand.

tips snel bruine benen

 

Tip 3: Bruine benen zonder zon: zelfbruiners

Als de zon niet altijd meewerkt of je gewoon een snellere oplossing wilt, zijn zelfbruiners een goede optie. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, zoals sprays, lotions en mousses. Kies er eentje die past bij jouw huidtype. Breng de zelfbruiner gelijkmatig aan op je benen voor een natuurlijke bruine tint. Vergeet zeker niet om daarna je handen goed te wassen om vlekken op je handen te voorkomen.

Je kunt ook je benen bruin laten sprayen door middel van een tanning techniek. Vaak kun je er ook voor kiezen om je hele lichaam bruin te laten sprayen! Daar zijn speciale salons voor, zoals schoonheidssalons. Dit blijft een aantal dagen tot een aantal weken zitten. Of pak een zonnebank, dat kan natuurlijk ook. Maar vergeet niet om je ook onder een zonnebank goed in te smeren met zonnespray.

 

Tip 4: Eet je weg naar bruine benen

Wist je dat voeding invloed kan hebben op je huidskleur? Een dieet rijk aan voedingsmiddelen zoals wortelen, zoete aardappelen, tomaten en spinazie kan je helpen een gezonde gloed te krijgen. Deze voedingsmiddelen bevatten carotenoïden, die je huid van binnenuit kunnen voeden en een subtiele bruine kleur kunnen geven. Dus waarom zou je niet wat extra groenten en fruit toevoegen aan je maaltijden?

Zorg er ook voor dat je gezond eet en voldoende vitaminen en mineralen binnenkrijgt, zoals Vitamine D. Vitaminen en mineralen houden je huid gezond, evenals voldoende water drinken.

 

Tip 5: Scrubben voor een egale kleur

Voordat je aan de slag gaat met je bruine benen-project, is het belangrijk om je huid goed voor te bereiden. Gebruik een milde scrub om dode huidcellen te verwijderen en je huid glad en egaal te maken. Dit helpt om je bruine kleur gelijkmatig te laten opnemen en zorgt voor een langdurige kleur. Gebruik de scrub een of twee keer per week tijdens het douchen en vergeet niet om je huid goed te hydrateren na het scrubben.

 

Waarom worden mijn benen minder bruin?

Er zijn verschillende redenen waarom sommige mensen minder snel bruine benen krijgen:

  1. Huidtype: je huidtype speelt een grote rol bij het bruiningsproces. Mensen met een lichtere huid hebben over het algemeen minder melanine, het pigment dat verantwoordelijk is voor het bruiningsproces. Hierdoor kan het langer duren voordat hun benen bruin worden en kunnen ze ook gevoeliger zijn voor verbranding.
  2. Natuurlijke melanineproductie: de snelheid waarmee je lichaam melanine produceert, kan variëren van persoon tot persoon. Sommige mensen hebben van nature een hogere melanineproductie, wat betekent dat ze sneller en gemakkelijker bruin worden.
  3. Beschermende maatregelen: als je jezelf voortdurend beschermt tegen de zon, bijvoorbeeld door het dragen van zonbeschermingsmiddelen met een hoge SPF of het vermijden van blootstelling aan de zon, kan dit het bruiner worden van je benen vertragen. Hoewel deze beschermende maatregelen essentieel zijn om schade door de zon te voorkomen, kan het betekenen dat het langer duurt voordat je benen bruin worden.
  4. Omgevingsfactoren: Factoren zoals de intensiteit van de zon, de geografische locatie en de tijd van het jaar kunnen allemaal invloed hebben op hoe snel iemand bruin wordt. In gebieden waar de zon minder sterk is of tijdens koudere seizoenen is het moeilijker om een bruine kleur te ontwikkelen.

Het is belangrijk op te merken dat bruin worden niet de enige indicator is van een gezonde huid en dat het beschermen van de huid tegen schadelijke UV-straling altijd prioriteit moet hebben.

 

Witte benen behoren tot de verleden tijd!

Met deze 5 eenvoudige tips kun je binnen de kortste keren afscheid nemen van die witte benen en genieten van prachtig bruin gekleurde benen. Vergeet niet om altijd verstandig om te gaan met blootstelling aan de zon en zorg ervoor dat je je huid goed beschermt.

Of je nu kiest voor natuurlijk zonlicht, zelfbruiners of een combinatie van beide, het belangrijkste is dat je je comfortabel voelt in je eigen huid. En heb je geen zin in gedoe met zonnen en zelfbruiners? Laat je benen dan gewoon lekker wat witter. Zo heel erg is dat ook weer niet, toch?