Hoe kom je van cellulite af 10 handige oplossingen en tips

Hoe kom je van cellulite af? 10 handige oplossingen

Kan je nog van cellulite af komen?

We hebben allemaal onze eigen unieke lichaamskenmerken waar we van houden, maar soms kan cellulite ons zelfvertrouwen een beetje ondermijnen. Weet je, cellulite is volkomen normaal en treft veel vrouwen, ongeacht leeftijd of gewicht. In dit blogartikel gaan we dieper in op cellulite, leggen we het verschil uit tussen cellulite en cellulitis, bespreken we vijf mogelijke oorzaken en krijg je tien oplossingen om cellulite te verminderen. Lees dus zeker even verder!

 

Wat is cellulite?

Cellulite – ook in de volksmond sinaasappelhuid of putjesbenen genoemd – verwijst naar de bobbeltjes en putjes die je vaak op je dijen, billen en soms ook op je buik kunt zien. Deze textuur ontstaat wanneer vetweefsel door het onderhuidse bindweefsel drukt. Het goede nieuws is dat cellulite geen medisch probleem is en geen bedreiging vormt voor je gezondheid. Het is gewoon een natuurlijk kenmerk van ons vrouwelijk lichaam.

 

Cellulite versus Cellulitis: twee verschillende dingen

Voordat we verder gaan, is het belangrijk om het verschil tussen cellulite en cellulitis te begrijpen. Hoewel de termen soms door elkaar worden gebruikt, hebben ze eigenlijk verschillende betekenissen. Cellulitis is een bacteriële infectie van de huid en het onderhuidse weefsel, terwijl cellulite een cosmetisch uiterlijk heeft en niet gerelateerd is aan infectie. Dus onthoud: cellulite is onschadelijk, cellulitis is iets anders en vereist medische aandacht.

 

5 mogelijke oorzaken van cellulite

Nu je weet wat cellulite is, laten we eens kijken naar enkele mogelijke oorzaken. Er is namelijk een aantal factoren die een rol kunnen spelen:

Oorzaak 1 – Aanleg:

Je genetische aanleg speelt een belangrijke rol bij het ontwikkelen van cellulite. Als het in je familie voorkomt, is de kans groter dat je er zelf ook last van krijgt. Genetica beïnvloedt factoren zoals de dikte van je huid, de structuur van het bindweefsel en de verdeling van vetcellen, wat kan bijdragen aan het ontstaan ervan.

 

Oorzaak 2 – Hormonen:

Hormonale veranderingen in het lichaam kunnen een rol spelen bij het ontstaan van cellulite. Hormonen zoals oestrogeen, progesteron en insuline kunnen invloed hebben op de doorbloeding, vetopslag, collageenproductie en het functioneren van het bindweefsel. Tijdens de puberteit, zwangerschap, de overgang, menopauze en hormonale schommelingen kunnen vrouwen meer vatbaar zijn voor cellulite.

 

Oorzaak 3 – Zittende levensstijl:

Een zittende levensstijl kan bijdragen aan het ontstaan van cellulite. Gebrek aan lichaamsbeweging vermindert de bloedcirculatie en de spierkracht, waardoor het bindweefsel en de vetcellen minder goed worden ondersteund. Dit kan leiden tot een zichtbare verslechtering van de huidtextuur en het ontstaan van cellulite bevorderen.

 

Oorzaak 4 – Slechte voeding:

Een ongezond voedingspatroon kan bijdragen aan het ontstaan van cellulite. Het consumeren van voedingsmiddelen met een hoog vetgehalte, suiker, zout en bewerkte ingrediënten kan leiden tot gewichtstoename en een verstoring van de vetverdeling in het lichaam. Dit kan de ontwikkeling van cellulite bevorderen.

 

Oorzaak 5 – Roken:

Roken kan ook zorgen voor cellulite. Sigarettenrook beïnvloedt de bloedsomloop en beschadigt de collageen- en elastinevezels in de huid, waardoor de huid minder stevig en veerkrachtig wordt. Dit kan de zichtbaarheid van cellulite vergroten en het moeilijker maken om ervan af te komen.

 

hoe kan ik cellulite verminderen

 

Wat is het beste tegen cellulite?

Gelukkig zijn er manieren om cellulite te verminderen en je zelfvertrouwen een boost te geven. Hier zijn 10 eenvoudige oplossingen om het te verminderen:

  1. Hydratatie: drink voldoende water om je huid gehydrateerd te houden.
  2. Gezond eten: kies voor voedingsmiddelen met een laag vetgehalte en veel vezels. Kies voor een gezond ontbijt, gezonde lunch, gezonde tussendoortjes en een voedzaam diner.
  3. Lichaamsbeweging: regelmatig bewegen kan de bloedcirculatie verbeteren en de huid strakker maken.
  4. Droogborstelen: gebruik een droge borstel om de doorbloeding te stimuleren en de huidtextuur te verbeteren. Dit kun je doen op de plekken waar het zich bevindt.
  5. Massage: met massage kun je cellulite weg masseren. Regelmatige massages kunnen de bloedstroom stimuleren en het helpen verminderen.
  6. Anti-cellulite crèmes: probeer crèmes met ingrediënten zoals cafeïne of retinol. Een veel verkochte anti-cellulite crème is de Cabau Cellulite Cream van de bekende Jolanthe Cabau.
  7. Verandering van levensstijl: stoppen met roken en verminderen van stress kunnen helpen cellulite te verminderen.
  8. Natuurlijke remedies: probeer natuurlijke ingrediënten zoals kokosolie, grapefruit-olie of paardenkastanje-extract. Informeer bij een specialist, zoals een natuurgeneeskundig therapeut, aromatherapeut of andere specialist, hoe je het moet gebruiken!.
  9. Lymfedrainage: deze speciale massage kan vochtretentie verminderen en de huidtextuur verbeteren.
  10. Zelfacceptatie: onthoud dat je prachtig bent zoals je bent, cellulite en al!

 

Schaam je er niet teveel voor

Cellulite kan ons zelfvertrouwen soms een deuk geven, maar het is belangrijk om te onthouden dat het een volkomen normaal kenmerk is dat veel vrouwen delen. Door deze 10 oplossingen te proberen en door jezelf te omarmen, kun je je zelfvertrouwen een boost geven en jezelf herinneren aan je eigen schoonheid. Schaam je dus niet, zorg goed voor jezelf en laat zien hoe mooi je bent!