Tips hoe haar beschermen in zomer tegen zon, zee, chloor

Hoe bescherm je je haar in de zomer tegen zon, zee, chloor? 10 tips!

Tips om je haar te beschermen in de zomer

We kunnen er allemaal niet genoeg van krijgen: de warme zonnestralen, verfrissende duiken in de zee en luie dagen bij het zwembad. Lekker in je korte broek, zomers jurkje of in je bikini genieten van de zon. Maar te midden van al deze zomerse leuke dingen is het belangrijk om ook je haar de aandacht te geven dat het verdient. Dus, daarom hieronder 10 tips hoe je haar in de zomer kunt verzorgen tegen zon, zee en chloor van het zwembadwater. Maar eerst, hoe weet je of je haar extra verzorging nodig heeft? Lees je mee?

 

Hoe weet je of je haar in de zomer extra verzorging nodig heeft?

Misschien denk je er niet op tijd aan om je haar extra te verzorgen in de zomermaanden? Of denk je er wel aan, maar weet je niet goed wat de signalen zijn dat je haar extra verzorging nodig heeft? Hieronder lees je een 7 signalen en tips waaraan je kunt herkennen dat je haren wel extra aandacht nodig hebben tijdens de zomermaanden:

 

Kleurvervaging en -verandering:

Zonlicht, vooral de intense UV-stralen, kan de natuurlijke en geverfde kleur van je haar doen vervagen. Je merkt misschien dat je haarkleur dof wordt, dat highlights minder sprankelen en dat donkere tinten enigszins vervagen.

 

Droogheid en broosheid:

Zomerse hitte en blootstelling aan zon kunnen vocht onttrekken aan je haar, wat resulteert in droog en broos haar. Je haar kan stug aanvoelen en gespleten haarpunten kunnen vaker voorkomen.

 

Je haar pluist meer:

Hoge luchtvochtigheid in de zomer kan leiden tot een toename van pluizigheid van je haar. Zelfs als je normaal gesproken niet veel last hebt van pluizig haar, kan de zomer het tegenovergestelde effect hebben.

 

Zwakker haar:

Overmatige blootstelling aan de zon en aan zout zeewater kan de proteïnestructuur van je haar beschadigen, waardoor het zwakker wordt. Dit kan leiden tot haarbreuk en een algemeen verminderde veerkracht.

 

Verandering in haartextuur:

Zowel zout zeewater als chloor in zwembadwater kunnen de textuur van je haar veranderen. Het kan stugger aanvoelen, moeilijker doorkambaar zijn en minder glad zijn dan normaal.

 

Jeukende of geïrriteerde hoofdhuid:

De combinatie van zweet, zonnebrandcrème en andere producten die je tijdens de zomer gebruikt, kan je hoofdhuid irriteren en jeuk veroorzaken.

 

Verminderde glans:

Zon en andere elementen kunnen de natuurlijke glans van je haar dof maken. Als je merkt dat je haar er levenloos en mat uitziet, heeft het waarschijnlijk extra verzorging nodig.

 

Houd deze 7 signalen in gedachten in de zomer en wees niet verbaasd als je wat extra aandacht moet besteden aan je haarverzorgingsroutine om het gezond en stralend te houden gedurende het seizoen.

 

10 tips hoe je jouw haar in de zomer beschermt tegen zon, zeewater en chloorwater

Nu je weet wat de signalen zijn dat je haar het zwaar te verduren heeft van zon, zeewater en chloorwater, is het tijd om de tips te lezen wat je kunt doen om het te voorkomen en te verminderen. De 10 tips die goed zijn om je haar te verzorgen in de zomer zijn:

 

  1. Draag een leuke hoed, bandana of sjaal om je haar te beschermen tegen direct zonlicht.
  2. Geef je haar een hydraterende boost met een diep voedend haarmasker. Doe dit wekelijks voor glans en veerkracht.
  3. Gebruik na een dag vol zon en water een milde shampoo (het liefst biologische shampoo zonder teveel troep erin) om vuil en zweet weg te spoelen zonder je natuurlijke oliën aan te tasten.
  4. Maak je haar nat met gewoon water voordat je het zwembad in duikt. Hierdoor absorbeert je haar minder chloorwater. Dat is beter voor je haar.
  5. Na het zwemmen een diepe conditioner aanbrengen herstelt vocht en voorkomt schade.
  6. Gebruik haarproducten met UV-bescherming om kleurvervaging te minimaliseren.
  7. Ga voor vlechten, knotjes of losse vlechten om minder haar bloot te stellen aan de zon.
  8. Kam je haar voorzichtig als het nat is en gebruik een grove kam om klitten te voorkomen.
  9. Gebruik satijnen kussenslopen om wrijving te verminderen en je haar tijdens het slapen te beschermen.
  10. Eet voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamines, zoals Vitamine D, en mineralen om je haar van binnenuit te voeden.

 

Hoe bescherm ik mijn haar tegen zon en zee

 

Ga voor het verzorgen van je haar in de zomer

Met deze tips ben je klaar om lekker te genieten van de zomerse dagen, terwijl jouw haren er niet of nauwelijks last van hebben. Bekijk welke tips jou het beste helpen om jouw haren te verzorgen in de hete zomermaanden. Dan blijft je haar gezond, gaat het haar sneller groeien en ziet het er prachtig uit.