Hoe verminder je de jeuk van een muggenbeet 15 tips

Hoe verminder je de jeuk van een muggenbeet? 15 tips!

Wat kun je doen tegen die vervelende jeuk van muggenbulten?

Muggenbeten kunnen behoorlijk irritant zijn. Je ligt rustig in bed en dan word je wakker met een jeukende bult die lijkt te branden. En dan hebben we het nog niet eens gehad over dat vervelende gezoem van deze beestjes rondom je oren! Waarom moeten die kleine beestjes ons zo lastigvallen? Hoe dan ook, in dit blogartikel krijg je 15 tips om de jeuk van een muggenbeet te verminderen.

 

Waarom zijn muggenbeten zo vervelend?

Muggenbeten kunnen heel vervelend zijn, omdat ze niet alleen jeuk veroorzaken, maar ook roodheid en zwelling. Dit komt omdat vrouwelijke muggen ons bloed nodig hebben om hun eitjes te ontwikkelen. Het zijn de vrouwtjes die prikken, terwijl mannetjes zich voeden met nectar. Dus, als je wordt gebeten, is het hoogstwaarschijnlijk door een vrouwelijke mug.

 

Waarom wordt de een meer gebeten dan de ander?

Sommige mensen lijken een magneet voor muggen, terwijl anderen nauwelijks gebeten worden. Dit heeft te maken met verschillende factoren, zoals lichaamsgeur, zweet en zelfs erfelijkheid.

 

Waarom jeukt een muggenbult?

Jeuk is de reactie van je lichaam op de stoffen die de mug in je huid injecteert tijdens het bijten. Deze stoffen veroorzaken een immuunreactie die leidt tot jeuk, roodheid en zwelling. Gelukkig zijn er manieren om deze vervelende symptomen te verlichten, dus lees zeker de onderstaande 15 tips en kijk welke het beste bij je helpt om wat je in huis hebt om te gebruiken.

 

Lees ook: Wespensteek: 7 tips om ze te voorkomen en 10 tips tegen de pijn!

 

15 tips om de jeuk van een muggenbeet te verminderen

Wat helpt het beste tegen muggenbeten? Lees de 15 tips:

 1. Honing: breng een kleine hoeveelheid honing aan op de muggenbeet. Honing heeft natuurlijke antibacteriële eigenschappen en kan de jeuk helpen verminderen.
 2. Tea Tree olie: meng een paar druppels tea tree olie met een dragerolie, zoals olijfolie, en breng dit mengsel voorzichtig aan op de beet. Tea tree olie heeft ontstekingsremmende eigenschappen die de jeuk kunnen verminderen.
 3. Baking Soda (zuiveringszout): maak een pasta van zuiveringszout en water en breng deze aan op de muggenbeet. Laat het enkele minuten zitten voordat je het afspoelt. Baking soda kan de jeuk verzachten.
 4. Appelazijn: dep een watje in appelazijn en breng dit aan op de muggenbeet. Het azijnzuur in appelazijn kan de jeuk verlichten.
 5. Citroensap: breng een beetje vers citroensap aan op de beet. Citroensap bevat vitamine C en antioxidanten die kunnen helpen om de irritatie te verminderen.
 6. Kokosolie: masseer een beetje kokosolie zachtjes in de muggenbeet. Kokosolie heeft hydraterende eigenschappen en kan de huid kalmeren.
 7. Havermoutpasta: maak een pasta van gemalen havermout en water en breng deze aan op de beet. Havermout staat bekend om zijn verzachtende en jeuk-verminderende eigenschappen.
 8. Muntblaadjes: wrijf verse muntblaadjes tussen je vingers om ze te kneuzen en breng ze aan op de muggenbeet. Munt heeft een verkoelend effect dat de jeuk kan verminderen.
 9. Was de beet: reinig de beet voorzichtig met water en zeep om mogelijke infecties te voorkomen.
 10. IJs en koude kompressen: breng ijs of een koud kompres aan om de jeuk te verminderen en zwelling te verminderen.
 11. Anti-jeuk crème: gebruik een crème met hydrocortison om jeuk te verminderen.
 12. Calamine lotion: dit kan helpen bij het verlichten van jeuk en het kalmeren van de huid.
 13. Aloë vera gel: natuurlijke aloë vera kan de huid verzachten en ontstekingen verminderen.
 14. Orale antihistaminica: overweeg antihistaminica om jeuk van binnenuit te verminderen.
 15. Voorkom krabben: hoewel het moeilijk kan zijn, probeer krabben te voorkomen, want dit kan de irritatie verergeren.

 

Probeer een of meer van deze tips om te ontdekken welke het beste voor jou werken. Wat bij een ander werkt hoeft bij jou niet te werken, dus het kan nuttig zijn om verschillende opties uit te proberen, totdat je de verlichting vindt die je nodig hebt.

 

15 tips om jeuk van muggenbult te verminderen

 

Je kunt dus echt wat tegen de jeuk van een muggenbult doen

De zomer is heerlijk, maar niet altijd. In de zomer kun je geteisterd worden door muggensteken, maar ook door een wespensteek, jeuk door aanraking van brandnetels, slecht slapen door de warmte of hooikoorts. Dat kan de zomer soms wat lastiger maken. Muggenbeten kunnen ons allemaal overkomen, maar met deze tips kun je de jeuk en irritatie aanzienlijk verminderen.

Vergeet niet dat voorkomen altijd beter is dan genezen, dus gebruik ook muggenspray of draag beschermende kleding om beten te voorkomen. Hopelijk helpen deze tips je om die vervelende jeuk snel te verlichten, zodat je weer ongestoord van de zomer kunt genieten. Kijk voor nog veel meer tips bij Oma Weet Raadt muggenbult behandelen.